Bitkisel Proteinler ve Hayvansal Proteinler - FİZYONOT

Bitkisel Proteinler ve Hayvansal Proteinler

Bitkisel Proteinler ve Hayvansal Proteinler

Proteinler, küçük yapıtaşları aminoasitlerin birbiri ardına dizilimi ile meydana gelen, kas kütlesi oluşturmak için gerekli bir makro besin öğyesidir. İnsan vücudunun ihtiyacı olan azotun tek kaynağıdır. Vücut dokusunun gelişiminde, yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar. Yeterli miktarda alınan protein, metabolizmanın düzenlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Yapılan araştırmalara göre proteinin doygunluk hissini arttırdığı belirtilmektedir.


Günlük alınması gereken protein ihtiyacı ne kadardır?


Bitkisel Proteinler & Hayvansal Proteinler

Bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarını birbirinden ayıran en büyük şey, amino asit içerikleridir. Beden farklı zamanlarda farklı amino asitlere ihtiyaç duyar. Çoğu bitkisel protein kaynağı tam protein kaynağı değil, yani en az bir çeşit temel amino asit bakımından eksiktir. Hayvansal ve bitkisel protein kaynakları arasında seçim yaparken, gıdaların bize sundukları besin değerlerini göz önünde bulundurmak gerekiyor.


Bitkisel Proteinler ve Hayvansal Proteinler


Yorum Gönder

0 Yorumlar